miercuri, 16 martie 2011

Televiziunile digitale isi lasa clientii in aer

Articol de pe http://rodth.blogz.ro

Creat in  11/11/2009 @ 14:37:45 de catre Admin
Data de publicare:  11/11/2009 @ 14:37:45

"Pentru orice defecţiune, abonaţii operatorilor TV prin satelit rămân fără semnal zile în şir.
Majoritatea televiziunilor digitale şi-au externalizat serviciile de montaj şi service unor firme fără personal calificat şi cu foarte puţini angajaţi. "
Articol din Adevarul , 11.11.2009 , supliment , p. 25

Nu pun la indoiala faptul ca sunt probleme , dar defectele datorate exclusiv firmelor DTH sunt putine . De cele mai multe ori se remediaza in cateva minute , iar interventiile service in max 72 de ore .
Trebuie stiut ca semnalul de la satelit nu poate ajunge la antena pe ploaie torentiala sau ninsoare abundenta . In toata lumea . Aici nu-i nimic de facut . Este un compromis acceptat de specialisti .

De ce nu spuneti nimic de problemele datorate exploatarii ?

Am intalnit clienti care dau cu parul in antena si o deregleaza "la nervi" . Cand se prezinta instalatorul sa remedieze defectul "n-au vazut , n-au auzit , probabil vantul ... sau vecinul "  . Plata ? Au o singura replica "nu-mi mai trebuie , oricum voiam sa plec la X ca are oferta mai buna " , uitand probabil ca serviciul face obiectul unui contract .
Lumea trebuie sa inteleaga ca totul pe lumea asta costa .

Si un exemplu de responsabilitate din partea clientilor .
Am trimis ieri un instalator 70km la o interventie anuntata si clientul n-a iesit din casa . S-a uitat pe fereastra . 8 ore pierdute si bani cheltuiti pe transport . Nu era mai simplu sa dea un telefon , sa spuna ca s-a razgandit ? Cazul nu este singular .
Mai rau ca la gradinita !  Nu mai pun la socoteala ca e toamna si prin sate nu mai ai cu cine vorbi ...

Nu generalizez , dar OPC-ul nu poate proteja la infinit clienti iresponsabili , iar firmele DTH sa-si ia cuminte echipamentele (atunci cand mai pot) , eventual sa apeleze la instanta pentru recuperarea datoriilor .
Repet , nu generalizez , nu vreau sa ofensez pe nimeni . Sunt si foarte multi clienti seriosi si de bun simt !

Asteptam cu interes cealalta parte de adevar !

Instalator DTH

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu