miercuri, 16 martie 2011

Prostia se plateste .

Creat in  07/02/2009 @ 01:39:12 de catre Admin pe http://rodth.blogz.ro
Data de publicare:  07/02/2009 @ 01:39:12

   Mijloc de ianuarie 2009 .
Ne deplasam 48 km la o comanda de 3 echipamente intr-o localitate pe malul Prutului .
Drumul ... sub orice critica . Instalam doua aparate . Clientii bucurosi ca s-a facut "lumina" in casa .
Al treilea client , posesorul unor "resturi" de GIGI prin curte , ne comunica ca nu mai doreste instalarea . Intre timp a fost convins de reprezentantii unui alt operator cu o oferta mai generoasa . Teoretic , in practica asteapa si astazi instalatorii ... Strangem sculele , ne pregateam de plecare cand vine din vecini un tanar hotarat care solicita un echipament . Ii explicam conditiile contractului , le accepta si-l semnam . Facem cativa pasi cu busola in mana , stabilim locul instalarii si  montam suportul  . In cateva minute antena este orientata spre satelit .
Intram in casa pentru conectarea aparatelor si activare . Aici ... incepe nebunia . Intr-o camera de cativa metri patrati erau cam 9 persoane si doi caini . Manele , vorbe , sosotiri , scancete , tipete , schelalait . Nu ne puteam intelege . Nu era aer . Peretii aveau o culoare indescriptibila si nu vazusera de mult varul .
Reusim sa activam smartcardul , incercam sa "instruim" utilizatorii . Toata lumea apasa pe telecomanda , nimeni nu ne aude . Gazda ne asigura ca este in regula - macar o persoana a inteles modul de utilizare a telecomenzii si plecam bucurosi ca am scapat de balamuc .
   Nu trec mai mult de 2 zile si ma suna clientul sa-mi spuna ca nu mai functioneaza aparatul . Incerc sa fac cateva verificari . Cu greu ne intelegem . In jurul lui era un vacarm de nedescris . Pana la urma imi dau seama ca nu are semnal . Concluzia ... 48 + 48 km de drum si timp pierdut .

   Ajungem din nou la client . Eram asteptati . Facem o verificare "ochiometrica" . Totul pare in regula . Antena , verificata cu satfinderul este la locul ei . Receptorul - dereglat , sute de programe in memorie . Nu arata niciun dram de semnal . La fel aparatele noastre  . Pare nefiresc pentru ca intre antena si STB nu sunt mai mult de 4 m . La verificare vedem ca nu este alimentat LNB-ul . Criticam in gandul meu producatorul cablului , cand observ ca pe o portiune de 2 cm cablul nu mai are tresa . La o privire mai atenta se vede clar rosatura de sobolan , ca soareci cu dinti asa mari n-am vazut . Inlocuiesc cablul si termin rapid ce mai era de setat la STB . In casa mare bucurie ca pot receptiona manele . Suntem asigurati de proprietar ca nu se va mai intampla .

   Mai trec doua saptamani si primesc o solicitare service din Call Center . Clientul cu pricina nu are semnal . Normal , dau un telefon sa vad ce s-a intamplat . Acasa erau mai multi care stiau sa raspunda la telefon , dar niciunul nu stia sa vorbeasa . Inteleg pana la urma ca trebuie sa-i vizitez din nou . Stabilim data intalnirii , nu ca ar fi plecat undeva ...
Din cauza vremii , ajungem peste 2 zile la client . De data asta n-au mai fost sobolanii de vina ci scara vecinului . Este grea si a cazut pe antena .
   Operatorul zice - antena dereglata de client si plateste . Clientul - scara vecinului si n-a venit alocatia .
Asa ca ... iar munca patriotica !

   Pentru a evita scara vecinului , mutam antena de la locul initial de instalare intr-un loc mai ferit . Reprogramam receptorul pentru ca "iar a cautat programe singur" si era plin de programe codate . Aratam din nou clientului pachetele de programe in contract si pe un pliant .
   A doua zi dimineata , cand ma pregateam sa confirm un service efectuat , dau un telefon sa intreb daca totu-i in regula . Mi se spune ca nu le mai merge MOLDOVA 1 . Nu ce le-ar fi mers vreodata . Dar ei vor MOLDOVA 1 , ca doar sunt pe malul Prutului !

   Desi-i nefiresc , unii oameni nu merita mai mult . Nu pot duce . Se spune ca daca vrei sa faci pe cineva fericit nu-i da bani , i-ai din dorinte . Unii se multumesc cu putin si sunt fericiti . Poate ca asta-i etalonul lor de viata . Suntem totusi in 2009 , intr-o tara din Comunitatea Europeana si asistentii sociali din acea comuna isi iau banii degeaba . Este lipsa mare de educatie . Pe toate planurile . Poate ca trebuie inceput cu folosirea sapunului , de ce nu si a varului . Mers mai departe la o minima educatie sexuala . Intre civilizatia pe care pretindem ca o avem si aceste locuri uitate de timp si lume e o distanta in timp de muuuulte decenii .

   Stiu . Prostia se plateste . Dar de ce trebuie sa platim noi , instalatorii ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu