miercuri, 16 martie 2011

Instalarea antenelor si electrosecuritatea

Creat in  15/02/2009 @ 22:59:32 de catre Admin pe http://rodth.blogz.ro
Data de publicare:  15/02/2009 @ 22:59:32


Cutreierand 3 judete in lung si-n lat , intr-o zona a tarii mai codasa din punct de vedere economic , mi-a fost dat sa vad "paduri" de antene instalate in diverse locuri si in special pe consola de energie electrica . Marea lor majoritate din timpurile de inceput a DTH-ului , pe vremea cand echipe de instalatori "cucereau" localitatile rurale .
Pe langa faptul ca proprietarul poate primi amenzi cu doua zerouri mai exista si riscul electrocutarii . Nu numai a imprudentului care o monteaza ci si a utilizatorilor echipamentului de receptie . Si in jurul unui televizor nu stau doar adulti ... Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar putea intampla daca din diverse motive (vant , intemperii) faza ar atinge consola si implicit antena , STB-ul !
Este laudabil faptul ca unul dintre operatorii DTH a introdus pe formularul de instalare o prevedere expresa pentru a nu monta pe console antena . Este de neanteles cum s-a permis acest lucru stipulat clar in normele de electrosecuritate si regulamentelor ditribuitorilor de energie electrica .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu