miercuri, 16 martie 2011

Instalare cu pipait

Primisem ordin de instalare intr-o comuna din judetul Galati.
Ne-am deplasat la un bar din localitate, asa cum ne-am inteles la telefon, unde vanzator era sotul doamnei care comandase echipamentul.
Suntem stupefiati de faptul ca cel care trebuia sa ne indrume catre locuinta sa nu este in stare. Nu poate vorbi de beat ce este. Nu se exprima coerent. Ma intreb cum poate vinde marfa. Ne sar in ajutor cativa clienti care ne explica cum putem ajunge la locul de instalare.
In 5 minute suntem la comanda. Facem prezenterile. Clienta - o doamna micuta, de aprox. 36 de ani, imbracata intr-o fusta semitransparenta si maieu barbatesc larg cu un decolteu generos.
Dam o tura in jurul casei pentru a putea evalua locul instalarii. Gasim un loc bun, cu vizibilitate catre satelit si comunicam gazdei acest lucru, doar ca. apare de nicaieri o baba urata, cu o fata de speriat copii care ne ameninta cu mainile spre cer ca nu vrea sa fie iradiata de antenele noastre. Aflam mai tarziu ca este soacra clientei. Dezamagiti, incercam cu ajutorul busolei sa identificam un alt loc. Din pacate, datorita vegetatiei bogate nu reusim sa gasim decat un loc pe peretele sudic al casei, unde ne incurca coroana unui copac stalcit. Ne invartim fara succes inca 20 de minute si concluzia este sigura - ori copacul, ori esec tehnic.
Clienta nu sta pe ganduri si-si cheama fiul (13-14 ani) care vine impreuna cu un vecin inarmat cu topor. In 10 minute copacul este la pamant. Instalam suportul. Reglez antena. Colegul meu intra in casa sa monteze aparatul. Dupa cateva minute iese afara alb ca varul. Il intreb daca a patit ceva. Imi face semn ca totu-i in regula. Intru in camera pentru activare. Sunt surprins de prezenta unei fetite bolnave. Activarea dureaza in jur de 15 minute. Strangem toate sculele si plecam bucurosi ca am terminat repede.
Pe drum incerc sa inteleg ce-a patit Fane:
- M-ai speriat omule cu fata aia palida! Ce-ai patit? Te-ai speriat de copilul ala bolnav (inapoiat mintal la 19 ani)?
- Nu, m-a pipait doamna!
- Ti s-a parut! Te-o fi "pipait" cu privirea... la felul cum arata sotul ei...
- Ce pipait cu privirea! M-a apucat de-adevaratelea!
- ?!

Dictionar
PIPĂÍ, pípăi, vb. IV. Tranz. 1. A atinge (uşor şi repetat) un obiect ori o fiinţă cu degetele sau cu palma pentru a se încredinţa că există sau pentru a constata forma, consistenţa, calitatea etc.; a cerceta, a examina tactil. ♢ Refl. Se pipăie pe frunte. ♢ Loc. adv. Pe pipăite = atingând, punând mâna (pe obiectul în cauză).

Editare 23 septembrie 2017
Imi amintesc ca tipa arata bine. Purta un maieu lalai care ii acoperea partial bustul generos. Barbatul era teapan. Probabil ca aia era starea lui permanenta. Fane era divortat. Singura problema era sufletul tintuit la pat. Ne-am amuzat pe moment dar acolo era o situatie foarte trista...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu